Regina boabelor

| de Meotis | în categoria Casa cu siropuri

Pe lângă popularul coacăz roșu, coacăzul negru merită o mențiune specială.

Boabele negre mai cărnoase conțin mai multe micronutrienți speciali în cantități mult mai concentrate.
De exemplu, 100 de grame din boabe de coacăz conțin de trei ori mai multe vitamina C (160 mg). Pe lângă vitamina B, este remarcabilă și conținutul de acid folic și niacină, cunoscut sub numele de vitamina fericirii.

Antocianina, care conferă fructului culoarea sa, are un efect antiinflamator și de anti-îmbătrânire.
Este, de asemenea, foarte bogat în flavonoide și polifenoli. Acești compuși nu numai că întăresc sistemul imunitar, dar au și activitate antitumorală.

Datorită compoziției lor fantastice, acestea încetinesc ateroscleroza, reduc tensiunea arterială ridicată, nivelul colesterolului rău. Prin urmare, coacăzul negru este unul dintre cele mai importante fructe pentru vârstnici.

Cocktail de coacăze negre

Materii prime necesare pentru o porție:

Mod de preparare:

Turnați apa, zeama de lămâie și siropul de coacăz peste 5-6 cuburi de gheață. Adăugați în pahar cantitatea de frunze de mentă dorită, și amestecați bine.

Comentarii

Nu sunt comentarii.

    Comentariul Dvs.

    Meotis banner